Ταμπακαριά Χανίων

Articlestabak3

Ταμπακαριά Χανίων
Τα βυρσοδεψεία δημιουργήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα ως εργοστάσια επεξεργασίας δέρματος γνωστά και ως «βυρσοδεψεία».

Οι κύριες εγκαταστάσεις των κτιρίων έγιναν κατά την Αιγυπτιακή κυριαρχία (1830-1840) ενώ η θέση τους επιλέχθηκε με την υπόθεση ότι ήταν αρκετά μακριά από την πόλη των Χανίων δίπλα σε μια ρηχή θάλασσα, το νερό της οποίας χρησίμευε στην πρώτη στάδιο της επεξεργασίας των δερμάτων.

Τα Ταμπακαριά γνώρισαν μεγάλη άνθηση κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής για να κάνουν μια ισχυρή επιστροφή μετά το τέλος του πολέμου. Η παρακμή των Ταμπακαριά ήρθε σταδιακά τη δεκαετία του 1970 μέχρι που σήμερα μόνο το ένα δέκατο από αυτούς λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Σήμερα τα περισσότερα από τα βυρσοδεψεία είναι εγκαταλελειμμένα ενώ ορισμένα από αυτά έχουν αλλάξει χρήση. Το μόνο στοιχείο που έχει μείνει ανέγγιχτο από τον χρόνο είναι η επιβλητική αρχιτεκτονική των Ταμπακαριών. Τα κτίρια έχουν είσοδο από το δρόμο και από την πλευρά της θάλασσας είναι δύο ή τρία σκαλοπάτια.

Related Posts

Thalassino2 0008

Θαλασσινό Αγέρι

Στη γειτονιά που είναι γνωστή ως Ταμπακαριά, που βρίσκεται στην παλιά συνοικία της Χαλέπας, θα βρείτε το πιο γραφικό εστιατόριο

Read More
ESPA Image